24. Poletna karate šola Savudrija 2024

Tokratno poletno karate šolo je sensei Shihan Esad Bogaljević, 7. DAN namenil poglabljanju in razumevanju. Medtem, ko  smo se v prejšnjih poletnih karate šolah ‘preznojili’ preko osredotočenosti, fleksibilnosti in lani preko celovitega pristopa, je bil tokrat poudarek na naslednjem principu v metodologiji pristopa ‘Velike reke’ (Kasho Dai). Preko novih kat in v njih predstavljenih kombinacij smo se posvetili poglobljenemu razumevanju tehnik in principov, ki jih nudi Kasho Dai pristop. Široko sporočilnost in simboliko smo ‘razvozlavali’ in spoznavali med izvajanjem z mnogimi partnerji. Bolj, ko so si bili partnerji različni, iz večih ‘zornih kotov’ smo se seznanili s prefinjenostjo izbranih samoobrambnih kombinacij, predvsem, ko nič ni bilo v naprej določeno

V tednu dni zahtevnega karateja pod savudrijskim soncem smo usvojili nova spoznanja in simboliko, ki jih razkriva Kasho Dai pristop. Preznojene in umazane kimone so pričale o naši vztrajnosti in kljubovanju bolečinam v udih.

Vsi napori seznanjanja z vedno novim partnerjem in osredotočanja na njegove posebnosti ter, seveda, nadvse prijetno druženje s prijatelji so tokratno karate šolo ponovno izpostavili kot izjemno doživetje. Zato vsi že komaj čakamo nadaljevanje!

Letos smo dobili dva nova mojstra.

  • Miha Zrimšek in Bor Pepevnik sta opravila izpit za 1. dan.

Čestitke vsem!

Imeli smo se čudovito.

Ne zamudite 25. Poletne karate šole 2025. video